21-09-07

Uitnodiging Persconferentie

Het Grimbergse Ei
UITNODIGING

Wil jij, als Grimbergenaar, ook graag je Ei kwijt over jouw gemeente?

 Op vrijdag 21 september 2007 om 19u00 lanceren we dit nieuwe initiatief. Place to be is de Charleroyhoeve (Lintbaan 20 - 1850 Grimbergen).

In afwachting kan u alvast eens surfen naar www.het-ei.e.

Het Ei wil namelijk de drempel tussen jongeren en politiek verlagen. Je kan er jouw mening en al suggesties en ideeën kwijt. Zo kan er een verschil gemaakt worden!

Nieuwsgierig?

Kom gerust een kijkje nemen en een glaasje meedrinken.

Nog vragen?

Stuur ons een mailtje naar info@het-ei.be.

10:40 Gepost door Het liberale team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: uitnodiging, persconferentie |  Facebook |

Jong VLD Grimbergen wil meer inspraak voor de Grimbergenaar

PERSBERICHT VAN 21 SEPTEMBER

Jong VLD Grimbergen wil meer inspraak voor de Grimbergenaar in het beleid

Hebt u ook al eens een idee, suggestie, opmerking gehad over het Grimbergse lokale beleid van onze politici? Hoogstwaarschijnlijk wel. Vanuit de optiek die Nicolas Sarkozy tijdens zijn presidentscampagne heeft gebruikt - "Ensemble, tout devient possible" - heeft Jong VLD Grimbergen een nieuwe website ontwikkeld waar alle Grimbergenaren hun idee, suggestie, opmerking over het Grimbergse beleid kunnen achterlaten.

Onze inwoners hebben de indruk dat alle zaken boven hun hoofden worden beslist. Met de lancering van het Grimbergse Ei is het de bedoeling om de drempel tussen burgers en politiek te verlagen. Met deze website willen de Grimbergse liberale jongeren een moderne versie lanceren van het vroegere Romeinse forum, waarbij de gemeenteraad werd gehouden op een gemeenteplein. Het "Back to Basics" principe wordt hierbij in praktijk omgezet.

"Het Ei moet een weerspiegeling vormen van wat er in onze gemeente leeft" zegt Voorzitter Mike Senesael. "Op die manier kan het discussies openen."

"Het is onze bedoeling om alle reacties die we vanop onze website en via mail toegestuurd krijgen, te verzamelen" gaat Politiek Secretaris Samira Akhtar verder. "De werkgroep, die het concept en de website heeft ontwikkeld, zal blijven bestaan. Deze werkgroep is verantwoordelijk voor de evaluatie en de verdere opvolging van de toegestuurde reacties."

De beste ideeën zullen concreet uitgewerkt worden door het bestuur van Jong VLD Grimbergen, eventueel in samenspraak met andere externe partners. Om ideeën concreet om te kunnen zetten in beleidsdaden, zullen we nauw samenwerken met Kevin Vleminckx. Hij is fractievoorzitter van Open Vld Grimbergen en is dus de aangewezen persoon om concrete acties voor te stellen op de gemeenteraad.

"Alle ideeën, suggesties, opmerkingen - die van Grimbergen een nog aangenamere gemeente kunnen maken om in te leven, te wonen en te werken - zijn steeds welkom" besluiten Mike Senesael en Samira Akhtar. "Voor klachten en inlichtingen moet men echter rechtstreeks het gemeentebestuur contacteren."

Website: www.het-ei.be

Voorstelling nieuw bestuur

Tijdens de persconferentie stelt Jong VLD Grimbergen haar nieuwe bestuur voor. Zes jaar geleden richtte Kevin Vleminckx de afdeling op en was hij, gedurende deze periode, voorzitter van de Grimbergse liberale jongeren. Nadat Kevin werd verkozen in de gemeenteraad en fractievoorzitter werd van Open Vld Grimbergen hebben de liberale jongeren besloten om - na een korte overgangsperiode - een nieuwe voorzitter te verkiezen. Op de laatste bestuursvergadering werd Mike Senesael unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter. Kevin blijft wel actief binnen het bestuur als ondervoorzitter/politiek commissaris. "De ervaring van Kevin mogen we niet overboord gooien. Daarnaast is hij voor ons de ideale contactpersoon tussen de gemeenteraad en ons bestuur. Vandaaar dat hij de nieuwe functie van politiek commissaris kreeg toegewezen" licht Mike Senesael de beslissing van het bestuur toe.

Mike Senesael is reeds vijf jaar actief als politiek secretaris binnen het bestuur. Het bestuur verkoos hem op de afgelopen bestuursvergadering unaniem als nieuwe voorzitter. In het dagelijkse leven is Mike raadgever van viceminister-president Fientje Moerman (Open Vld).

10:28 Gepost door Het liberale team in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: grimbergen, het grimbergse ei, bestuur |  Facebook |