10-08-07

Jong VLD wil gemeentehuis altijd open

Jong VLD wil gemeentehuis altijd open

GRIMBERGEN - Jong VLD hield een ludieke actie om de aandacht te vestigen op de beperkte openingsuren van het gemeentehuis. 'Als werkende mensen moet je ofwel verlof nemen en in de voormiddag komen, ofwel op donderdagavond. Maar dan staat de rij wachtenden vaak tot buiten. Op zaterdag kan je er alleen terecht voor een elektronische identiteitskaart, maar misschien kan de dienstverlening op zaterdag uitgebreid worden', zegt Kevin Vleminckx, voorzitter van Jong VLD.

'We zouden de website graag vernieuwd zien en een uitbreiding van het digitaal loket, zodat alle documenten elektronisch kunnen aangevraagd worden met de elektronische identiteitskaart.'

Burgemeester Eddy Willems (CD&V) begrijpt dat sommige mensen geen tijd hebben om tijdens de openingsuren naar het gemeentehuis te gaan. 'Het gemeentehuis is enkel open tijdens de voormiddag, zodat onze mensen in de namiddag ongestoord kunnen werken. Maar we proberen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de werkende Grimbergenaar. Zo kan een elektronische identiteitskaart op zaterdag worden afgehaald, en hebben we een snelloket voor afhalingen.'

Jong VLD hoopt dat de situatie wordt aangekaart op de volgende gemeenteraadszitting.

Bron: Het Nieuwsblad (10 augustus 2007)
www.hetnieuwsblad.be/grimbergen

15:46 Gepost door Het liberale team in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gemeentehuis, grimbergen, jong vld |  Facebook |

09-08-07

Jong Vld wil aangepaste openingsuren voor gemeentehuis

Jong VLD wil aangepaste openingsuren voor gemeentehuis

Jong VLD heeft gisterenavond een ludieke actie gevoerd voor de ingang van het gemeentehuis. Daarmee willen de jongeren een lans breken voor beter aangepaste openingsuren. "Elke Grimbergenaar moet af en toe in het gemeentehuis zijn om formaliteiten in orde te maken", leg voorzitter Kevin Vleminckx uit. "Helaas stellen wij vast dat de openingsuren niet aangepast zijn aan het ritme van de werkende mensen."

Op zaterdagmorgen is het gemeentehuis al open voor aanvragen en afhalingen van de elektronische identiteitskaart. "Wij pleiten er voor dit verder uit te breiden."

Volgens Jong VLD is ook de gemeentelijke website dringend aan vernieuwing toe. "Daarbij pleiten wij er ook voor om het digitaal loket aanzienlijk uit te breiden, zodat iedere Grimbergenaar met zijn elektronische identiteitskaart heel wat documenten kan aanvragen."

DBS

Bron: Het Laatste Nieuws (9 augustus 2007)

10:29 Gepost door Het liberale team in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: gemeentehuis, jong vld grimbergen, grimbergen |  Facebook |

Persbericht: Gemeentehuis moet 24u op 24u open zijn

PERSBERICHT VAN
8 AUGUSTUS 2007


 

Iedere Grimbergenaar moet af en toe ook eens langs het gemeentehuis gaan om een aantal formaliteiten in orde te brengen. Denken we maar aan het doorgeven van een adreswijziging, het aanvragen van een bewijs voor goed gedrag en zeden, enzovoort. Helaas meoten wij, samen met iedere (hardwerkende) Grimbergenaar, vaststellen dat de openingsuren van het gemeentehuis niet zijn aangepast aan het ritme van de werkende mens.

Daarom pleit Jong VLD Grimbergen voor een verandering van de openingsuren van het gemeentehuis. "Op zaterdagmorgen is het gemeentehuis vandaag al open voor het aanvragen en afhalen van de elektronische identiteitskaart. De Grimbergse liberale jongeren pleiten ervoor om dit verder uit te breiden, zodat alle aangelegenheden inzake burgerlijke stand en burgerzaken ook op zaterdag kunnen geregeld worden in het gemeentehuis" zegt Kevin Vleminckx, voorzitter van Jong VLD Grimbergen.

"Daarnaast is de website van de gemeente Grimbergen dringend aan vernieuwing toe. Jong VLD Grimbergen wil van deze gelegenheid gebruik maken om ook het digitaal loket gevoelig uit te breiden, zodat iedere Grimbergenaar met zijn elektronische identiteitskaart heel wat documenten kan aanvragen via de daarvoor speciaal ontwikkelde webapplicatie" gaat Mike Senesael, politiek secretaris, verder.

Op die manier wordt het werk van de gemeentelijke ambtenaar minder zwaar, maar zijn de gemeentelijke diensten dag en nacht beschikbaar voor iedere inwoner van Grimbergen.

Een gemeente moet ten dienste staan van haar inwoners. "Door deze voorstellen om te zetten in beleidsmaatregelen, zal de gemeente Grimbergen opnieuw een stap in de goede richting zetten" besluiten voorzitter Kevin Vleminckx en politiek secretaris Mike Senesael.

 

10:23 Gepost door Het liberale team in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: grimbergen, gemeentehuis, jong vld grimbergen |  Facebook |