09-08-07

Persbericht: Gemeentehuis moet 24u op 24u open zijn

PERSBERICHT VAN
8 AUGUSTUS 2007


 

Iedere Grimbergenaar moet af en toe ook eens langs het gemeentehuis gaan om een aantal formaliteiten in orde te brengen. Denken we maar aan het doorgeven van een adreswijziging, het aanvragen van een bewijs voor goed gedrag en zeden, enzovoort. Helaas meoten wij, samen met iedere (hardwerkende) Grimbergenaar, vaststellen dat de openingsuren van het gemeentehuis niet zijn aangepast aan het ritme van de werkende mens.

Daarom pleit Jong VLD Grimbergen voor een verandering van de openingsuren van het gemeentehuis. "Op zaterdagmorgen is het gemeentehuis vandaag al open voor het aanvragen en afhalen van de elektronische identiteitskaart. De Grimbergse liberale jongeren pleiten ervoor om dit verder uit te breiden, zodat alle aangelegenheden inzake burgerlijke stand en burgerzaken ook op zaterdag kunnen geregeld worden in het gemeentehuis" zegt Kevin Vleminckx, voorzitter van Jong VLD Grimbergen.

"Daarnaast is de website van de gemeente Grimbergen dringend aan vernieuwing toe. Jong VLD Grimbergen wil van deze gelegenheid gebruik maken om ook het digitaal loket gevoelig uit te breiden, zodat iedere Grimbergenaar met zijn elektronische identiteitskaart heel wat documenten kan aanvragen via de daarvoor speciaal ontwikkelde webapplicatie" gaat Mike Senesael, politiek secretaris, verder.

Op die manier wordt het werk van de gemeentelijke ambtenaar minder zwaar, maar zijn de gemeentelijke diensten dag en nacht beschikbaar voor iedere inwoner van Grimbergen.

Een gemeente moet ten dienste staan van haar inwoners. "Door deze voorstellen om te zetten in beleidsmaatregelen, zal de gemeente Grimbergen opnieuw een stap in de goede richting zetten" besluiten voorzitter Kevin Vleminckx en politiek secretaris Mike Senesael.

 

10:23 Gepost door Het liberale team in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: grimbergen, gemeentehuis, jong vld grimbergen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.