30-01-07

Jong VLD Grimbergen reikt Blauwe Parel uit

Op de nieuwjaarsreceptie van de Grimbergse VLD, die werd georganiseerd op zondag 28 januari 2007, reikte Jong VLD Grimbergen voor de eerste keer de trofee “De Blauwe Parel” uit. De trofee werd, in aanwezigheid van Brussels Minister Guy Vanhengel, overhandigd aan de meest verdienstelijke Grimbergenaar van het afgelopen jaar.

 

“Het is de bedoeling om deze trofee elk jaar uit te reiken aan een persoon die zich in het voorbije jaar ingezet heeft voor de Grimbergse samenleving. Dit kan op verschillende manieren gebeuren: iemand die zich ingezet heeft voor de Grimbergse jeugd, voor de bevordering van het sociale leven in Grimbergen” leggen de liberale jongeren uit. “De prijs kan eveneens uitgereikt worden aan een Grimbergse vereniging die zich het afgelopen jaar in de kijker heeft gewerkt”.

 

Voor het bepalen van een naam voor de trofee werd een wedstrijdje gehouden onder de bestuursleden van Jong VLD Grimbergen. Uiteindelijk diende er gekozen te worden tussen twee namen. Omdat de jongeren vonden dat er een duidelijke link moest bestaan met de bijnaam van de gemeente “De parel van Brabant” , kozen ze resoluut voor “De Blauwe Parel”.

 

Het bestuur van de Jong VLD Grimbergen verkoos Jimmy De Prins als eerste persoon die de trofee in ontvangst mag nemen. “Wij prijzen Jimmy De prins omwille van zijn inzet om te komen tot een schoner milieu en zijn vernieuwing in de landbouw” leggen de bestuursleden uit. Jimmy De Prins teelt al enkele jaren koolzaad waarmee men biodiesel kan produceren. Hierdoor draagt hij niet enkel zijn steentje bij om tot een proper milieu te komen, maar zet hij ook de landbouw op de kaart inzake innovatie.  Het telen van dit koolzaad is een nieuwe technologie die een oplossing kan vormen om het dreigende olietekort op te vangen. Voertuigen die op biodiesel rijden, stootten eveneens veel minder CO2 uit.

 

Daarnaast vonden de jongeren zijn doorzettingsvermogen tijdens een zware en moeilijke revalidatie zeer lovenswaardig. Jimmy De Prins is eveneens een hevige supporter van de Grimbergse voetbalploegen en draagt de jonge spelers een warm hart toe. Op deze manier geeft hij tevens een stimulans aan het sociale leven van onze gemeente.

11:32 Gepost door Het liberale team in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.