13-11-06

Kersvers gemeenteraadslid Kevin Vleminckx wil charter met leveranciers overheid

De laatste dagen kunnen we in de kranten lezen dat de federale overheid haar facturen te laat betaald.

 

Kevin Vleminckx wil, als kersvers gemeenteraadslid, dit in zijn gemeente Grimbergen voorkomen door een charter af te sluiten met alle leveranciers waar zijn gemeente klant bij is. Uit dit charter moet duidelijk blijken dat de gemeente het verschuldigd bedrag binnen de termijn zal betalen. Indien dit niet het geval is, moet de gemeente hier een minimum verwijlintrest, van bijvoorbeeld 6%, op betalen.

 

Kevin Vleminckx wil met dit voorstel dat zijn gemeente een voortrekkersrol speelt in het correct betalen van zijn leveranciers. “Het kan toch niet zijn dat leveranciers niet meer willen leveren aan overheidsdiensten, dit is gewoon absurd”. Kevin Vleminckx wil dit voorstel op de eerste gemeenteraad van de volgende legislatuur aankaarten aan de schepen van Financiën in zijn gemeente, wie deze functie ook zal toegewezen krijgen.

 

“Ik ga dit voorstel overmaken aan de gemeenteraadsleden van andere gemeenten. Zo wil ik dat we als gemeenten een duidelijk signaal geven aan alle kleine en grote leveranciers dat wij wel correct betalen en wel met hun op een goede basis willen samenwerken.”

08:38 Gepost door Het liberale team in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-11-06

Na de verkiezingen...

De verkiezingen zijn reeds een tijdje voorbij en dus is het logisch dat het liberale team terug haar plaats opeist op hun weblog.  De zeven jongerenkandidaten hebben hun werk gedaan en twee van hen werden verkozen: Kevin Vleminckx en Ann Selleslagh.

In het totaal behaalden de zeven jongeren van VLD Grimbergen meer dan 2000 stemmen.  Wij willen alle kiezers dan ook van harte bedanken via deze weg.  Het project van de verjonging en vernieuwing heeft dus duidelijk zijn vruchten afgeworpen in Grimbergen.

 

Jong VLD Grimbergen zal vanaf de draad terug opnemen en zal terug haar taken behartigen.  Dit betekent dat je terug regelmatig standpunten van ons mag verwachten en andere interessanten artikels op onze weblog.  Ook onze website zal binnenkort een grondige update krijgen.

Wij zijn er terug klaar voor en gaan er terug voor de volle 100% voor.

Liberale groeten en hou ons alvast in het oog!

 

15:05 Gepost door Het liberale team in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |