13-11-06

Kersvers gemeenteraadslid Kevin Vleminckx wil charter met leveranciers overheid

De laatste dagen kunnen we in de kranten lezen dat de federale overheid haar facturen te laat betaald.

 

Kevin Vleminckx wil, als kersvers gemeenteraadslid, dit in zijn gemeente Grimbergen voorkomen door een charter af te sluiten met alle leveranciers waar zijn gemeente klant bij is. Uit dit charter moet duidelijk blijken dat de gemeente het verschuldigd bedrag binnen de termijn zal betalen. Indien dit niet het geval is, moet de gemeente hier een minimum verwijlintrest, van bijvoorbeeld 6%, op betalen.

 

Kevin Vleminckx wil met dit voorstel dat zijn gemeente een voortrekkersrol speelt in het correct betalen van zijn leveranciers. “Het kan toch niet zijn dat leveranciers niet meer willen leveren aan overheidsdiensten, dit is gewoon absurd”. Kevin Vleminckx wil dit voorstel op de eerste gemeenteraad van de volgende legislatuur aankaarten aan de schepen van Financiën in zijn gemeente, wie deze functie ook zal toegewezen krijgen.

 

“Ik ga dit voorstel overmaken aan de gemeenteraadsleden van andere gemeenten. Zo wil ik dat we als gemeenten een duidelijk signaal geven aan alle kleine en grote leveranciers dat wij wel correct betalen en wel met hun op een goede basis willen samenwerken.”

08:38 Gepost door Het liberale team in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.