21-09-07

Jong VLD Grimbergen wil meer inspraak voor de Grimbergenaar

PERSBERICHT VAN 21 SEPTEMBER

Jong VLD Grimbergen wil meer inspraak voor de Grimbergenaar in het beleid

Hebt u ook al eens een idee, suggestie, opmerking gehad over het Grimbergse lokale beleid van onze politici? Hoogstwaarschijnlijk wel. Vanuit de optiek die Nicolas Sarkozy tijdens zijn presidentscampagne heeft gebruikt - "Ensemble, tout devient possible" - heeft Jong VLD Grimbergen een nieuwe website ontwikkeld waar alle Grimbergenaren hun idee, suggestie, opmerking over het Grimbergse beleid kunnen achterlaten.

Onze inwoners hebben de indruk dat alle zaken boven hun hoofden worden beslist. Met de lancering van het Grimbergse Ei is het de bedoeling om de drempel tussen burgers en politiek te verlagen. Met deze website willen de Grimbergse liberale jongeren een moderne versie lanceren van het vroegere Romeinse forum, waarbij de gemeenteraad werd gehouden op een gemeenteplein. Het "Back to Basics" principe wordt hierbij in praktijk omgezet.

"Het Ei moet een weerspiegeling vormen van wat er in onze gemeente leeft" zegt Voorzitter Mike Senesael. "Op die manier kan het discussies openen."

"Het is onze bedoeling om alle reacties die we vanop onze website en via mail toegestuurd krijgen, te verzamelen" gaat Politiek Secretaris Samira Akhtar verder. "De werkgroep, die het concept en de website heeft ontwikkeld, zal blijven bestaan. Deze werkgroep is verantwoordelijk voor de evaluatie en de verdere opvolging van de toegestuurde reacties."

De beste ideeën zullen concreet uitgewerkt worden door het bestuur van Jong VLD Grimbergen, eventueel in samenspraak met andere externe partners. Om ideeën concreet om te kunnen zetten in beleidsdaden, zullen we nauw samenwerken met Kevin Vleminckx. Hij is fractievoorzitter van Open Vld Grimbergen en is dus de aangewezen persoon om concrete acties voor te stellen op de gemeenteraad.

"Alle ideeën, suggesties, opmerkingen - die van Grimbergen een nog aangenamere gemeente kunnen maken om in te leven, te wonen en te werken - zijn steeds welkom" besluiten Mike Senesael en Samira Akhtar. "Voor klachten en inlichtingen moet men echter rechtstreeks het gemeentebestuur contacteren."

Website: www.het-ei.be

Voorstelling nieuw bestuur

Tijdens de persconferentie stelt Jong VLD Grimbergen haar nieuwe bestuur voor. Zes jaar geleden richtte Kevin Vleminckx de afdeling op en was hij, gedurende deze periode, voorzitter van de Grimbergse liberale jongeren. Nadat Kevin werd verkozen in de gemeenteraad en fractievoorzitter werd van Open Vld Grimbergen hebben de liberale jongeren besloten om - na een korte overgangsperiode - een nieuwe voorzitter te verkiezen. Op de laatste bestuursvergadering werd Mike Senesael unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter. Kevin blijft wel actief binnen het bestuur als ondervoorzitter/politiek commissaris. "De ervaring van Kevin mogen we niet overboord gooien. Daarnaast is hij voor ons de ideale contactpersoon tussen de gemeenteraad en ons bestuur. Vandaaar dat hij de nieuwe functie van politiek commissaris kreeg toegewezen" licht Mike Senesael de beslissing van het bestuur toe.

Mike Senesael is reeds vijf jaar actief als politiek secretaris binnen het bestuur. Het bestuur verkoos hem op de afgelopen bestuursvergadering unaniem als nieuwe voorzitter. In het dagelijkse leven is Mike raadgever van viceminister-president Fientje Moerman (Open Vld).

10:28 Gepost door Het liberale team in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: grimbergen, het grimbergse ei, bestuur |  Facebook |

10-08-07

Jong VLD wil gemeentehuis altijd open

Jong VLD wil gemeentehuis altijd open

GRIMBERGEN - Jong VLD hield een ludieke actie om de aandacht te vestigen op de beperkte openingsuren van het gemeentehuis. 'Als werkende mensen moet je ofwel verlof nemen en in de voormiddag komen, ofwel op donderdagavond. Maar dan staat de rij wachtenden vaak tot buiten. Op zaterdag kan je er alleen terecht voor een elektronische identiteitskaart, maar misschien kan de dienstverlening op zaterdag uitgebreid worden', zegt Kevin Vleminckx, voorzitter van Jong VLD.

'We zouden de website graag vernieuwd zien en een uitbreiding van het digitaal loket, zodat alle documenten elektronisch kunnen aangevraagd worden met de elektronische identiteitskaart.'

Burgemeester Eddy Willems (CD&V) begrijpt dat sommige mensen geen tijd hebben om tijdens de openingsuren naar het gemeentehuis te gaan. 'Het gemeentehuis is enkel open tijdens de voormiddag, zodat onze mensen in de namiddag ongestoord kunnen werken. Maar we proberen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de werkende Grimbergenaar. Zo kan een elektronische identiteitskaart op zaterdag worden afgehaald, en hebben we een snelloket voor afhalingen.'

Jong VLD hoopt dat de situatie wordt aangekaart op de volgende gemeenteraadszitting.

Bron: Het Nieuwsblad (10 augustus 2007)
www.hetnieuwsblad.be/grimbergen

15:46 Gepost door Het liberale team in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gemeentehuis, grimbergen, jong vld |  Facebook |

09-08-07

Jong Vld wil aangepaste openingsuren voor gemeentehuis

Jong VLD wil aangepaste openingsuren voor gemeentehuis

Jong VLD heeft gisterenavond een ludieke actie gevoerd voor de ingang van het gemeentehuis. Daarmee willen de jongeren een lans breken voor beter aangepaste openingsuren. "Elke Grimbergenaar moet af en toe in het gemeentehuis zijn om formaliteiten in orde te maken", leg voorzitter Kevin Vleminckx uit. "Helaas stellen wij vast dat de openingsuren niet aangepast zijn aan het ritme van de werkende mensen."

Op zaterdagmorgen is het gemeentehuis al open voor aanvragen en afhalingen van de elektronische identiteitskaart. "Wij pleiten er voor dit verder uit te breiden."

Volgens Jong VLD is ook de gemeentelijke website dringend aan vernieuwing toe. "Daarbij pleiten wij er ook voor om het digitaal loket aanzienlijk uit te breiden, zodat iedere Grimbergenaar met zijn elektronische identiteitskaart heel wat documenten kan aanvragen."

DBS

Bron: Het Laatste Nieuws (9 augustus 2007)

10:29 Gepost door Het liberale team in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: gemeentehuis, jong vld grimbergen, grimbergen |  Facebook |

Persbericht: Gemeentehuis moet 24u op 24u open zijn

PERSBERICHT VAN
8 AUGUSTUS 2007


 

Iedere Grimbergenaar moet af en toe ook eens langs het gemeentehuis gaan om een aantal formaliteiten in orde te brengen. Denken we maar aan het doorgeven van een adreswijziging, het aanvragen van een bewijs voor goed gedrag en zeden, enzovoort. Helaas meoten wij, samen met iedere (hardwerkende) Grimbergenaar, vaststellen dat de openingsuren van het gemeentehuis niet zijn aangepast aan het ritme van de werkende mens.

Daarom pleit Jong VLD Grimbergen voor een verandering van de openingsuren van het gemeentehuis. "Op zaterdagmorgen is het gemeentehuis vandaag al open voor het aanvragen en afhalen van de elektronische identiteitskaart. De Grimbergse liberale jongeren pleiten ervoor om dit verder uit te breiden, zodat alle aangelegenheden inzake burgerlijke stand en burgerzaken ook op zaterdag kunnen geregeld worden in het gemeentehuis" zegt Kevin Vleminckx, voorzitter van Jong VLD Grimbergen.

"Daarnaast is de website van de gemeente Grimbergen dringend aan vernieuwing toe. Jong VLD Grimbergen wil van deze gelegenheid gebruik maken om ook het digitaal loket gevoelig uit te breiden, zodat iedere Grimbergenaar met zijn elektronische identiteitskaart heel wat documenten kan aanvragen via de daarvoor speciaal ontwikkelde webapplicatie" gaat Mike Senesael, politiek secretaris, verder.

Op die manier wordt het werk van de gemeentelijke ambtenaar minder zwaar, maar zijn de gemeentelijke diensten dag en nacht beschikbaar voor iedere inwoner van Grimbergen.

Een gemeente moet ten dienste staan van haar inwoners. "Door deze voorstellen om te zetten in beleidsmaatregelen, zal de gemeente Grimbergen opnieuw een stap in de goede richting zetten" besluiten voorzitter Kevin Vleminckx en politiek secretaris Mike Senesael.

 

10:23 Gepost door Het liberale team in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: grimbergen, gemeentehuis, jong vld grimbergen |  Facebook |

29-04-07

Jong VLD Grimbergen schenkt 250 euro aan KOTK

Grimbergen

Jong VLD Grimbergen heeft een groot deel van de opbrengst van haar zesde spaghetti-avond aan Kom op tegen Kanker geschonken. Het eetfestijn op 17 maart was met meer dan 200 bezoekers een groot succes. Hilde Neven van Kom op tegen Kanker kwam woensdag in café

't Vliegveld de cheque van 250 euro in ontvangst nemen. «Kanker is een ziekte waar zowel jong als oud mee kan geconfronteerd worden. Daarom willen wij de activiteiten van Kom op tegen Kanker ten volle steunen», zegt Kevin Vleminckx, voorzitter van Jong VLD Grimbergen. Foto Galicia (DBS)

Bron: Het Laatste Nieuws (28/04/2007)

12:39 Gepost door Het liberale team in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kom op tegen kanker |  Facebook |

17-04-07

Grimbergse liberale jongeren schenken groot deel van winst aan KOTK

PERSBERICHT 17 APRIL 2007

 

Grimbergse liberale jongeren schenken groot deel van winst aan

“Kom op tegen kanker”

 

Op zaterdag 17 maart 2007 organiseerde Jong VLD Grimbergen voor de zesde maal haar spaghettiavond. Ook dit jaar was de avond een groot succes.  De liberale jongeren mochten meer dan 200 mensen verwelkomen Op de bestuursvergadering van 6 maart besloot Jong VLD Grimbergen om een deel van de opbrengst van haar spaghettiavond te schenken aan Kom op tegen Kanker. Op haar laatste bestuursvergadering besloten de jongeren om 250 euro te schenken aan Kom op tegen Kanker.

 

Kanker is een ziekte die alle leeftijden kan treffen, zowel jong als oud kan er mee geconfronteerd worden. Getuige hiervan zijn de verschillende reportages die werden uitgezonden tijdens de startshow van Kom op tegen Kanker op vrijdag 6 april 2007. “Daarom willen wij de activiteiten van Kom op tegen kanker ten volle steunen”, zegt Kevin Vleminckx, voorzitter van Jong VLD Grimbergen. “De gemeente vroeg aan alle plaatselijke verenigingen een deel van de opbrengst willen afstaan aan het goede doel, meer bepaald aan Kom op tegen kanker, daar gingen de liberale jongeren graag op in.

 

“Omdat de strijd tegen kanker blijvend ondersteund moet worden, hebben wij besloten om een deel van de winst, die we gemaakt hebben tijdens onze spaghettiavond, weg te schenken aan dit goede doel” gaat politiek secretaris Mike Senesael verder. “Deze actie werd duidelijk gecommuniceerd aan de mensen die naar spaghettiavond afzakten. Zo werden er vlaggen van Kom op tegen Kanker opgehangen in de zaal. Daarnaast hebben ook onze bestuursleden dit initiatief kenbaar gemaakt aan de aanwezige sympathisanten”.

Na de evaluatie van haar spaghettiavond heeft het bestuur unaniem besloten om 250 euro te schenken aan Kom op tegen Kanker. Op deze manier hoopt Jong VLD Grimbergen haar steentje bij te dragen in de strijd tegen (borst-)kanker. De preventie tegen borstkanker en het begeleiden van borstkankerpatiënten is dit jaar het hoofditem van de actie. Dat iedereen kanker kan krijgen, ongeacht de leeftijd, werd duidelijk tijdens de live-uitzending op Eén. Daarom wil Jong VLD Grimbergen haar steentje bijdragen in de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte.

“Wij hopen dat we ieder jaar evenveel mensen mogen ontvangen op onze spaghettiavond. Op deze manier kunnen we deze actie een blijvend karakter geven” besluiten voorzitter Kevin Vleminckx en politiek secretaris Mike Senesael.

 

De cheque van 250 euro zal aan mevrouw Hilde Neven van Kom op tegen Kanker worden overhandigd op woensdag 18 april 2007 om 18u00. Hierbij nodigen wij u van harte uit in café ’t Vliegveld, Humbeeksesteenweg 347 te 1850 Grimbergen.

11:14 Gepost door Het liberale team in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: jong vld grimbergen, kom op tegen kanker |  Facebook |

16-03-07

Persbericht: steun Kom op tegen kanker

PERSBERICHT 15 MAART 2007

 

Liberale jongeren steunen “Kom op tegen kanker”

 

Op zaterdag 17 maart 2007 organiseert Jong VLD Grimbergen voor de zesde maal haar spaghettiavond. Deze vindt, zoals elk jaar, plaats in Sporthal Verbrande Brug te Grimbergen. Het bestuur heeft op haar bestuursvergadering van 6 maart 2007 besloten om een deel van de opbrengst weg te schenken aan de vereniging Kom op tegen kanker.

 

Kanker is een ziekte die alle leeftijden kan treffen, zowel jong als oud kan er mee geconfronteerd worden. “Daarom willen wij de activiteiten van Kom op tegen kanker steunen”, zegt Kevin Vleminckx, Voorzitter van Jong VLD Grimbergen. “Aan alle plaatselijke verenigingen werd een brief gestuurd met de vraag of zij – indien ze een winstgevende activiteit organiseren – een deel van de opbrengst willen af staan aan het goede doel, meer bepaald aan Kom op tegen kanker.”

 

“Omdat de strijd tegen kanker blijvend ondersteund moet worden, hebben wij besloten om een deel van de winst, die we zullen maken tijdens onze spaghettiavond, weg te schenken aan dit goede doel” gaat Vleminckx verder. “Deze actie zal duidelijk worden gecommuniceerd aan de mensen die naar spaghettiavond afzakken. Zo zal er een vlag van Kom op tegen Kanker worden opgehangen in de zaal.  Daarnaast zullen ook onze bestuursleden dit initiatief kenbaar maken aan de aanwezige sympathisanten” besluit Voorzitter Vleminckx.

 

Via deze weg willen wij u en uw familie alvast uitnodigen voor onze spaghettiavond van zaterdag 17 maart 2007.  Deze gaat door in de feestzaal van Sporthal Verbrande Brug, Vaartstraat 87 te 1850 Grimbergen.  De avond start om 18u00.

Voor onze niet-spaghettifans is er, zoals ieder jaar, een alternatieve schotel voorzien.  Daarnaast hebben alle bestuursleden heel wat inspanningen geleverd om van onze legendarische tombola opnieuw een groot succes te maken.

09:09 Gepost door Het liberale team in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |